EZ Webdesign

Over EZ Webdesign

Foto RogerEZ Webdesign werd in 2007 opgericht door Roger Hoen. Roger studeerde af aan de opleiding Hogere Informatica aan de Hogeschool Heerlen. Sinds 1996 is Roger werkzaam bij BCT Enterprise Information Management als software en usability engineer. Momenteel werkt hij als senior software ontwikkelaar en usability engineer aan MyCorsa NxT en Elemenz.

EZ Cash

Wat jaren geleden begon als een eenvoudig kassaprogramma voor de plaatselijke sigarenspeciaalzaak is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig kassasysteem met ondersteuning van barcode leespen, klantdisplay, bonprinter en elektronische kassalade. Het pakket is eenvoudig van opzet, en daardoor uiterst gebruiksvriendelijk. Het is modulair opgebouwd uitbreidbaar met een klantmodule

Usability Design

In 2006 voltooide Roger met succes de postacademische opleiding 'Usability design' aan de Universiteit van Leuven, waarna hij zich gecertificeerd usability designer mag noemen. In deze opleiding ligt de nadruk op de gebruiksvriendelijkheid van willekeurige mens-machine interfaces. Roger werd gevraagd om een redesign uit te voeren op een softwarepakket met een verouderde user-interface. Er werden diverse prototypes ontwikkeld en aan gebruikers gepresenteerd om zodoende de mening van 'echte gebruikers' te peilen.

Webdesign

Op het gebied van webdesign heeft Roger al enige jaren ervaring als freelancer. Na de opleiding 'Usability design' bleek EZ Webdesign een logisch vervolg te zijn. Opgericht vanuit de ambitie en het enthousiasme om websites te ontwikkelen die eenvoudig, doeltreffend, maar bovenal gebruiksvriendelijk ("easy to use") zijn.

Fotografie

Sinds 2008 ontwikkelt zich bij Roger een nieuwe passie, namelijk fotografie. Een favoriet thema is 'urbex' (urban exploration), waarbij oude gebouwen worden onderzocht en gefotografeerd. Maar ook modelfotografie begint meer en meer vorm te krijgen. Roger beschikt over een Nikon full-frame camera en een studio flitsset.  

Leeswerk en zelfstudie:

  • Joomla!-templates ontwerpen (Jisse Reitsma)
  • MyStudy: Kant-en-klare Joomla! toepassingen (John Vanderaart)
  • HTML Utopia: Designing without tables using CSS (Rachel Andrew & Dan Shafer)
  • Werken met HTML voor gevorderden (Laura Lemay)
  • JQuery UI 1.7
  • Javascript: The Good Parts