EZ Webdesign

Usability design

the-plaza-ipad-appUsability of gebruiksvriendelijkheid is iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt bij de ontwikkeling van software applicaties of websites. Het succes, en dus ook de rendabiliteit hiervan hangt voor een belangrijk deel af van het gebruiksgemak van de gebruikersinterface. Denk bijv. aan het succes van de iPhone of iPad. Wanneer iets niet gebruiksvriendelijk is, haakt een gebruiker (potentiele klant) af en zoekt verder...

EZ Webdesign is gespecialiseerd in en gecertificeerd voor usability design. Hierdoor wordt uw website of applicatie ontwikkeld volgens een aantal basisprincipes van gebruikergericht ontwerpen.

Deze kennis kan ook in de vorm van consultancy worden toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Expert Review
    Uw huidige website en/of software wordt gecontroleerd op eventuele usability mankementen. De bevindingen hiervan worden samengevat in een keurig rapport, voorzien van argumentatie en aanbevelingen.
  • Opzetten van een stijlgids
    Een stabiele gebruikersinterface wordt mede bepaald door de consistentie ervan. Om deze te waarborgen kan een stijlgids worden ontwikkeld. Hierin staan alle afspraken over de gebruikersinterface keurig vermeld, zodat elke ontwikkelaar zich hieraan kan houden. EZ Webdesign heeft hier ervaring mee en kan u ondersteunen bij het opzetten van zo'n stijlgids.
  • Gebruikerstesten
    Een andere belangrijke pijler van usability wordt gevormd door gebruikerstesten. EZ Webdesign heeft ervaring met het afnemen en opstellen van gebruikerstesten, waarbij gebruik wordt gemaakt van use cases, video-opnamen etc..